Polyurethan

 

  Hvorfor PUR
 
Plasttyper


Egenskaber
   


Egenskaber

Polyuretan (PUR) rummer utallige muligheder. Fleksibel PUR-celleplast kan have stor elasticitet og høj energi- og lydabsorption. Denne form for Polyuretan (PUR) anvendes blandt andet til møbelhynder og madrasser, men kan også formstøbes til sædehynder til biler og fly samt til sportsartikler, eller lyd og vibrationsdæmpere.

PUR Integralskum:
Polyuretan (PUR) integralskum karakteriseres ved, at den indre kerne med udtalt cellestruktur og lav massefylde er omgivet af et næsten massivt yderlag med høj massefylde – en medfødt sandwichstruktur.

Integralskum er perfekt til meget detaljerede afstøbninger og anvendes for eksempel til møbler, armlæn, ratpolstring, instrumentpaneler til biler og beklædning i fly.

Stift PUR-celleskum:
Stift PUR-celleskum har højt styrke/vægt-forhold og yder stor modstand mod spredning af flammer. Det er perfekt til isolering, fordi det er let at håndtere og hurtigt at forarbejde. Det anvendes til bygningsisolering, køleisolering, stødabsorberende emballage samt redningsudstyr.

Halvstift PUR-celleskum:
Halvstift PUR-celleskum har åbne celler og er væsentlig hårdere end de fleksible typer og danner ikke massive yderlag. Skummet anvendes til dørpaneler, lyddæmpning og gulvbelægning.

PUR massivt hærdeskum:
Polyuretan (PUR) massivt hærdeskum rummer mange muligheder da materialet kan formgives så funktion og æstetik, bestemmer resultatet. På den måde muliggøres avancerede designs.

Skummet anvendes til instrumentpaneler, karosseridele, kabinetter til elektroniske og mekaniske apparater

 


Telefon (+45) 98 23 37 00